Veel gestelde vragen

Zijn de geleverde producten origineel?

Onze producten zijn gegarandeerd authentiek en nieuw. U krijgt fabrieksgarantie.

Kan ik het artikel retourneren als het niet bevalt?

U heeft bij ons 2 weken de tijd om het artikel terug te sturen als het u daarna niet bevalt. De retourkosten zijn voor uzelf en uiteraard moet het artikel ongedragen verpakt zijn in de originele verpakking met alle documenten.

Uw artikel kan worden geretourneerd als het artikel:

  • onbeschadigd is
  • niet is gebruikt
  • valt binnen 14 dagen na ontvangst

Uw aankoopbedrag wordt onder andere in de volgende gevallen niet (volledig) gerestitueerd:

  • Het artikel heeft gebruikersschade
  • De originele verpakking ontbreekt
  • De retourzending is onvolledig


Houd er rekening mee dat online winkelen snel en gemakkelijk gaat, maar er zijn ook nadelen. Zo is transport schadelijk voor het milieu en zijn dit forse kosten voor webshops. Bedenk dus van tevoren hoe je milieubewust online kunt shoppen.

Wat is de levertijd?

Wij hanteren 3 verschillende levertijden, deze staan bij het betreffende artikel vermeld. De levertijden zijn indicatief en afhankelijk van onze vervoerders en eventuele douaneformaliteiten. Onze horloges en zonnebrillen worden geleverd vanuit verschillende magazijnen in Europa.

Hoe kan ik betalen?

Bij ons kunt u met iDeal betalen of, als u het product eerst wilt zien, ervoor kiezen om achteraf met Klarna te betalen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om met Paypal te betalen, waarmee je ook met een creditcard kunt betalen.

Is de bezorging gratis?

Vanaf een orderwaarde van € 50 rekenen wij geen bezorgkosten.

Hoe weet ik wanneer mijn pakket wordt bezorgd?

Zodra het pakket is ingepland bij de vervoerder (Fedex of DHL) ontvang je een Track en Trace code. Tijdens het transport kan het echter nog worden aangepast door de vervoerder als er een vertraging is

Welke garantie krijg ik op mijn bestelling?

U krijgt de originele fabrieksgarantie. Dit kan per artikel verschillen tussen 1 en 2 jaar. Op fabricagefouten wordt garantie gegeven. Als uw glas beschadigd is door gebruik of de band is versleten, valt dit niet onder de fabrieksgarantie. Ook het vervangen van een batterij valt niet onder de garantie

Wat moet ik doen als de verpakking beschadigd is?

Als je bij ontvangst ziet dat het pakket beschadigd is of je vermoedt dat het onderweg is geopend, weiger dan het pakket in ontvangst te nemen. Zodra deze bij ontvangst is geaccepteerd, kunt u geen aanspraak meer maken op een beschadigde verpakking. Als het pakket is geweigerd, neem dan direct contact op met onze klantenservice (info@watchnglas.com) en dan zoeken we samen naar een goede oplossing.

Waarom zijn er verschillende levertijden?

We verzenden onze artikelen rechtstreeks vanuit 4 centrale magazijnen in Europa, om het aantal transportbewegingen te verminderen. Zo dragen we bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Doorlooptijden en transporttijden kunnen per magazijn verschillen.